Cv-ketel huren

Top 12 verhuurbedrijven

Prijs per dag:

Kenmerken en varianten

Garantie variërend van 2 tot 15 jaar
Hoeveelheid warm water p/m op 40 graden variërend van 10 tot 23,3 l
Hoeveelheid warm water p/m op 60 graden variërend van 6 tot 9 l
Warmwaterklasse 3 tot en met 6
Eigen gewicht variërend van 30 tot 38 kg

Warm blijven zonder onderhoud of onverwachte kosten?

Zie je op tegen de hoge aanschafkosten van een cv-ketel? Dan is een cv-ketel huren een goede oplossing! Bij diverse verhuurbedrijven kun je voor een vast bedrag per maand een cv-ketel huren. Het fijne aan het huren van een cv-ketel is de service die verhuurbedrijven leveren. Het onderhoud en eventuele reparaties worden je namelijk uit handen genomen. Ook de voorrijkosten, het arbeidsloon en de kosten voor onderdelen zijn niet voor jou. Je komt dus niet voor verrassingen te staan. De eenmalige installatiekosten worden bij een aantal verhuurbedrijven wel in rekening gebracht. Let op! De minimale huurperiode van een cv-ketel verschilt per verhuurbedrijf. Dit kan 2 maanden zijn, maar ook 2 jaar. Dit laatste heeft dan meer weg van het huren op lange termijn, oftewel een cv-ketel leasen.

Waarom een cv-ketel huren?

Het huren van een cv-ketel is ideaal als je wilt genieten van een heerlijk warm huis, maar hier zelf geen omkijken naar wilt hebben. Bij sommige verhuurders is het trouwens ook mogelijk om een cv-ketel te leasen. Daarnaast bieden een paar verhuurbedrijven de mogelijkheid om de ketel naar verloop van tijd te kopen voor een schappelijke prijs. Vergelijk verhuurders op basis van de service die ze leveren, maar let op ook het type ketel dat ze verhuren. Er zit namelijk grote variatie in het aanbod.

Huren vóór leasen

Het huren van een cv-ketel heeft veel voordelen ten opzichte van leasen. Bij het leasen van een cv-ketel is het zo dat je aan het einde van de leaseperiode de cv-ketel mag houden. Na een lange tijd is het helaas wel zo dat de cv al weer aan vervanging toe is. Je hebt op het moment dat de cv-ketel van jou is dus een wat oudere ketel staan. Helaas kan dit meer stoken en dus meer energiekosten betekenen. Ook kan het zo zijn dat je bij het leasen een Bureau voor kredietregistratie kunt krijgen. Dit zal het moeilijker maken om dingen als een nieuwe hypotheek af te sluiten. Met het huren bepaal je zelf of je de ketel aan het einde van de huurperiode wilt overkopen of liever terug geeft. Voor een vast klein bedrag per maand kan er een cv-ketel gehuurd worden. De prijzen zijn inclusief onderhoudskosten en dat scheelt al een heleboel. In feite betaal jij zelf dus alleen het maandelijkse bedrag. Dit bedrag hangt meestal af van de betaaltermijn voor je ketel. Het bedrag kan nogal verschillen bij de verhuurbedrijven. Mocht er iets aan de hand zijn, dan hoef je zelf niets te doen voor de reparatie. Om alle voorwaarden en prijzen van de verschillende verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken, ben je bij huren.nl aan het juiste adres. Wij zetten de verhuurbedrijven voor je op een rijtje. Hierna kun je zelf gaan kijken welk van deze bedrijven het meest past bij wat je voor ogen hebt.

Merken en type cv-ketels die je kunt huren

Er zijn verschillende merken cv-ketels te huur. Denk bijvoorbeeld aan Intergas, Nefit, Remeha en Atag. Deze merken hebben allemaal weer verschillende type CV-ketels. Het meest populaire algemene type is een HR-ketel. HR staat hierbij voor ‘Hoog Rendement’. Dit type ketel benut de warmte van de waterdamp die vrijkomt tijdens het verwarmen, waardoor de ketel een stuk zuiniger stookt. Wij raden je aan altijd bij het verhuurbedrijf van ketels te vragen naar welke cv ketel het meest geschikt is voor jouw situatie. Naast de verschillende types zijn er soms ook aanvullende zaken die erbij geleverd worden. Bijvoorbeeld een kamerthermostaat en voordelen als 24 uur storingsdienst. Een CV-ketel is al te huur vanaf € 15,- per maand.

Veelgestelde vragen

Huren

Hoeveel kW moet de CV-ketel hebben om mijn woning te verwarmen?

Het benodigde aan kW hangt af van de grootte van de woning en jouw warmwatergebruik. Doorgaans worden er CV- ketels aangeboden tussen de 18 en de 30kW. Voor een klein huishouden raden wij jou aan om om minimaal een 18kW variant te huren. Een gemiddeld huishouden heeft voldoende aan een CV-ketel met ongeveer 24kW. Een grote vrijstaande woning zal rond de 30kW nodig hebben. Wanneer je op twee punten tegelijkertijd warm water nodig hebt, dan zul je op zoek moeten gaan naar een CV-ketel met comfortklasse CW6. Wanneer je niet zeker weet hoeveel kilowatt jouw nieuwe CV-ketel moet hebben, dan raden wij je aan om contact op te nemen met een van de verhuurders.

Waar staat een CW-klasse voor?

Een CW-klasse staat voor een comfortklasse, variërend van CW1 t/m CW6. Hoe hoger de comfortklasse, hoe sneller er warm water getapt kan worden. Daarnaast kun je bij comfortklasse CW5 gedeeltelijk op 2 punten tegelijkertijd water tappen en bij CW6 kun je dit volledig op twee verschillende punten doen. Daarnaast heeft de comfortklasse invloed op de snelheid van het warme water, doorgaans is de regel dat hoe hoger de comfortklasse, hoe sneller het water vanaf de CV- ketel bij de kraan is.

Welke CV- ketel moet ik kiezen? Een VR- of een HR- ketel?

"In 90% van de gevallen wordt er een HR- ketel aangeboden. HR staat simpelweg voor Hoog Rendement, het rendement betekent in deze zin het percentage van de geproduceerde warmte die ook daadwerkelijk wordt gebruikt voor de verwarming van het huis. Af en toe zul je ook nog een VR- ketel tegenkomen, dat staat voor Verhoogd Rendement. Een VR- ketel heeft en rendement van ten minste 80%, een HR- ketel daarentegen heeft een minimaal rendement van 90%. Om achter het precieze rendementsgetal van een HR- ketel te komen kun je kijken naar het 'gaskeurlabel', welke uit drie klassen bestaat, de HR100, HR104 en HR107. Het getal betekent in dit geval het totaalrendement in procenten. Om antwoord te geven op de vraag welke CV- ketel je moet kiezen, is het antwoord makkelijk. Als je een ketel wilt die het hoogste rendement heeft, kies dan voor een HR- ketel, het liefst met een HR107 label. Een VR- ketel kun je beter vermijden, omdat deze een lager rendement leveren en vaak zelfs duurder zijn dan een HR- ketel."

Waarom een CV-ketel huren?

De voordelen van het huren van een CV-ketel zijn dat je niet gelijk je complete spaarpot hoeft te legen voor het aanschaffen van een CV-ketel, het is dus geen complete investering. Daarnaast heb je een vast all-in maandbedrag, waardoor je geen onverwachte kosten voor reparaties en onderhoud hebt. Een CV-ketel huren of een CV- ketel leasen is dus ideaal om zorgeloos je huis te verwarmen en te douchen.

Wat is het verschil tussen een soloketel en een combiketel?

Een soloketel is een ketel die enkel je huis kan verwarmen, de ketel heeft dus geen andere functie. Een combiketel kan wel weer meerdere taken uitvoeren namelijk het verwarmen van je huis via centrale verwarming (CV) én het levert warm water (WW) door het huis. Denk hierbij aan de keuken en de douche.

Wat wordt er allemaal geregeld als ik een CV-ketel huur?

Het huren van een CV- ketel brengt veel voordelen met zich mee. Denk hierbij aan het all-in reparatie- en onderhoudspakket, hierdoor voorkom je dat je zonder warm water of verwarming zit. Tevens hoef je je niet zorgen te maken over onverwacht hoge kosten of het in één keer betalen van de CV- ketel. De monteurs staan altijd voor je klaar, mocht er onverwachts toch iets aan de hand zijn met jouw CV-ketel. Een CV-ketel huren heeft dus veel voordelen.

Krijg ik een slimme thermostaat bij het huren van een CV-ketel?

Het hangt van het verhuurbedrijf af, of er ook een slimme thermostaat meegeleverd wordt. De meeste aanbieders bieden voor een kleine meerprijs een slimme thermostaat mee. Hiermee kun je bijvoorbeeld op afstand de temperatuur aanpassen, zodat je nooit in een koud huis aankomt. Ook kun je je verbruik inzien, zo weet je precies hoeveel je op elk moment verbruikt en helpt dit je om te besparen op je gas- en energierekening.

Wat als ik stop met huren en ik mijn oude ketel niet meer heb?

Bij het opzeggen van het huurcontract heb je de keuze om de ketel af te kopen, hierdoor kun je de ketel gewoon behouden. Let er hierbij wel op, dat je bij de meeste verhuurbedrijven aan een minimale huurtermijn vastzit, dit is meestal 2 jaar. Wanneer je ervoor kiest om het huurcontract op te zeggen en de ketel niet af te kopen, zul je zelf voor een nieuwe ketel moeten zorgen. De compleet geplaatste CV installatie zal dan dus moeten worden verwijderd. De geleverde ketel blijft tijdens het huurcontract altijd in het bezit van de verhuurder.

Levering en installatie

Hoe wordt een nieuwe CV-ketel geïnstalleerd?

Na het sturen van een aantal foto's van de huidige CV-ketel, kan de monteur precies zien wat er moet gebeuren. In de meeste gevallen zullen alle bestaande aansluitingen aanwezig zijn. Dit zijn een rookgaskanaal, een geaard stopcontact en een rioolafvoer. De nieuwe CV-ketel zal de oude gaan vervangen en komt dus ook op de oude locatie te hangen.

Wat gebeurt er met mijn oude ketel?

In bijna alle gevallen wordt jouw oude verwarmingsketel gerecycled, dit zal door het installatiebedrijf dat de nieuwe ketel plaatst worden gedaan. Je kunt er uiteraard voor kiezen om deze te behouden.

Hoe lang duurt het installeren van een nieuwe CV-ketel?

De installatie van de nieuwe cv-ketel neemt gemiddeld 4 uur in beslag. Er wordt altijd één dag aangenomen voor het plaatsen van de nieuwe CV-ketel, het kan namelijk zijn dat er nog een aantal aanpassingen gedaan moeten worden, denk hierbij aan een nieuwe afvoer voor de rookgassen.

Gebruik

Is het bij elke CV-ketel mogelijk om op twee plekken tegelijk warm water te tappen?

Nee, vanaf comfortklasse CW5 is het gedeeltelijk mogelijk om op twee punten tegelijkertijd warm water te tappen. Bij comfortklasse CW6 is dit helemaal mogelijk. Bij comfortklasse CW1 t/m CW4 is het dus niet mogelijk om op twee punten tegelijkertijd warm water te tappen.

Hoeveel warm water kan de CV-ketel leveren?

Afhankelijk van de CW-klasse van de CV-ketel levert een CV-ketel tussen de 4 en de 20 liter warm water per minuut op 40 graden Celsius. Daarnaast kan de CV-ketel ook warm water op 60 graden Celsius leveren, hier leveren de verschillende types tussen de 2,5 en de 12 liter water per minuut. De comfortklasse, uitgedrukt in CW1 tot en met CW6, vertelt jou dus hoeveel warm water je maximaal per minuut kunt tappen. Bij comfortklasse CW6 kun je tevens op twee punten tegelijkertijd warm water tappen.

Hoeveel energie verbruikt mijn CV-ketel?

Afhankelijk van het gebruik van de CV-ketel kan je het verbruik van de CV-ketel het beste herkennen aan het energielabel, variërend van A t/m G, waarbij het A-label betekent dat het energieverbuik het laagst ligt. Wanneer je niet zeker weet hoeveel een specifieke CV-ketel verbruikt, kun je dit uiteraard ook navragen bij een van de verhuurders.