Trampoline ingraven: hoe doe je dat?

Trampoline ingraven? Dat doe je zelf!

De kids zijn helemaal verzot op hun trampoline en wie weet waag jij ook weleens een sprongetje. Maar moet hij dan ook meteen pontificaal in de tuin staan? Zeker niet. Je kunt er namelijk voor kiezen om hem in te graven. Zo staat de trampoline minder in het zicht en is het springplezier van je kinderen ook nog eens een stuk veiliger. Mocht er iemand vallen, dan is de val aanzienlijk kleiner.

Wat heb je nodig?

Het lijkt misschien veel werk, maar met de handige verhuurtips van Huren.nl gaat het je zeker lukken. Belangrijk is om eerst te bedenken waar de trampoline moet komen te staan. Vaak is het mooier om de trampoline in een hoek van de tuin te plaatsen, zodat hij niet je hele tuin in beslag neemt. Zorg er wel voor dat er rondom de trampoline ruimte is om te spelen. Vervolgens kun je gaan bedenken welke benodigdheden je in huis moet halen. Begin met het huren van een grondafvalcontainer. Er moet namelijk veel grond weggevoerd worden. Voor het graven van de kuil kom je met een schop en een kruiwagen een heel eind. Je kunt er ook voor kiezen om een minigraafmachine te huren. Een minigraafmachine is perfect voor licht graafwerk en is makkelijk te besturen. Zo bespaar je jezelf een hoop werk en tijd!

Aan de slag

Heb je alle benodigdheden in huis gehaald, dan is het tijd om aan de slag te gaan. De afmetingen van de kuil die je moet graven, zijn afhankelijk van de grootte van de trampoline. Voor een grote trampoline is namelijk een diepere kuil nodig dan voor een kleinere trampoline, aangezien de veren van een grote trampline meer meeveren. In principe kun je de kuil overal even diep uitgraven, maar deze mag bij de randen iets minder diep zijn. Hier veert de trampoline namelijk minder mee. Dit betekent wel dat de trampoline dan verder uitsteekt boven de grond. Je kunt er het best voor zorgen dat de trampoline ongeveer 20 centimeter boven de grond uitsteekt, zodat er voldoende lucht onder de trampline kan komen. Zijn je trampolinepoten 60 centimeter, dan moet de kuil in het midden dus minimaal 40 centimeter diep zijn (60 cm trampolinepoten – 20 cm boven de grond). Aan de randen moet de kuil dan minstens 30 centimeter diep zijn. Voor extra stevigheid van de trampoline kun je de poten een beetje ingraven.

De afwerking

Om ervoor te zorgen dat er geen onkruid gaat groeien in de kuil, kun je het beste een worteldoek in de kuil leggen. Plaats de trampoline hier overheen en klaar is kees. Veel springplezier! Tip! Bang dat de grond gaat verzakken? Dan kun je ervoor kiezen om de kuil te betegelen. Met een tegelsnijder zorg je ervoor dat de tegels precies passen in de kuil.