Zonnepanelen huren

Top 1 verhuurbedrijf

Zonnepanelen huren, ervaar de voordelen

Op huren.nl vind je het grootste overzicht van verhuurders die zonnepanelen verhuren. Hier kan je met gemak de zonnepanelen huren die het best bij al uw wensen passen. We kiezen met zijn allen steeds vaker voor groene stroom, maar daar zit helaas wel een aardig prijskaartje aan. Gelukkig kun je voor de aanschaf  nu ook gewoon zonnepanelen huren!

Schone energie

Zonnepanelen huren, een duurzame hulp bij het opwekken van zonne-energie. De stroom die hiermee wordt opgewekt heet ‘’gelijkstroom’’, met een omvormer wordt er van deze stroom wisselstroom gemaakt. Wisselstroom is de benaming voor het soort stroom dat wij uiteindelijk gebruiken voor onze apparaten. Zonnepanelen huren zorgt voor veel voordelen voor u en het milieu, want het is in tegenstelling tot fossiel brandstof niet vervuilend.

Voordeliger met zonnepanelen huren

Zonnepanelen kunnen een hele investering zijn en niet iedereen kan het in een keer betalen. Door zonnepanelen huren ervaart u wel meer voordelen. De reparaties worden door verhuurbedrijven op zich genomen en de verzekering voor de panelen zit bij de huurprijs inbegrepen. Ook zult u daardoor profiteren van onwijs lage tarieven. U heeft de keuze sneller gemaakt als u weet dat de panelen gewoon weer ingeruild of teruggegeven kunnen worden. De extra kosten zijn dan ook niet voor u, maar voor de verhuurder.

Hoeveel zonnepanelen huren?

Het aantal zonnepanelen die je nodig hebt hangt af van de grote van je dak en de hoeveelheid energie die je verbruikt. Je huurt zo dus niet snel teveel of te weinig panelen. De panelen zijn al te huur voor een periode van een jaar en de maximale huur periode is tien jaar.  Met  zonnepanelen huren zijn er minder risico’s waardoor de kans dat je uiteindelijk goedkoper uit zal zijn groter is.

Verschillende panelen

Monokristallijn

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen te vinden. Zo kun je de monokristallijn zonnepanelen huren , de polykristallijnen panelen en de dunnere film panelen. De monokristallijn en polykristallijn panelen zijn beiden gemaakt van siliciumkristal. Monokristallijn panelen hebben een iets uitgebreider productieproces waardoor de kristallen zorgvuldiger worden gepositioneerd en zo tot een mooi geheel komen. Het nadeel hiervan is wel dat de prijs van dit type iets hoger ligt.

Polykristallijn

Deze panelen zijn net als de monokristallijn variant van silicium gemaakt. Het productieproces is bij de polykristallijn panelen echter wel iets sneller en eenvoudiger. De kristallen liggen in deze panelen niet in dezelfde richting en de kleur is iets meer paars blauw dan de monokristallijn panelen.

Film panelen

Deze panelen zijn niet gemaakt van siliciumkristallen, maar van siliciumpoeder. Deze panelen hebben dan ook een erg mooie uitstraling door de dunne platte uitvoering. Helaas zijn ze wel iets minder in kwaliteit, het voordeel is wel dat ze dan ook goedkoper zijn dan de monokristallijn panelen en de polykristallijn panelen.

Veelgestelde vragen

Huren

Wanneer is het rendabel om zonnepanelen te huren?
In principe is het rendabel als jouw dak het grootste deel van de dag zon opvangt. Het beste rendement haal je met een dak wat gericht is op het zuiden, het noorden wordt vaak afgeraden door een verminderde resultaat. Wanneer jouw dak wel gericht is op het zuiden, maar door bijvoorbeeld bomen of andere huizen geen zonlicht opvangt, kun je het beste checken of zonnepanelen voor jou rendabel zijn. De meeste verhuurbedrijven kunnen jou een goed advies op maat geven.
Maakt het uit bij welke energiemaatschappij ik stroom afneem?
Nee, het is in de meeste gevallen niet van toepassing bij welke energiemaatschappij jij je stroom afneemt. Wanneer je zonnepanelen wilt huren van jou energiemaatschappij gaat dit vaak wel gepaard met een verplichte afname bij dezelfde maatschappij. Wanneer je niet zeker weet of er verplichtingen zijn wat betreft het afnemen van stroom van een bepaalde energiemaatschappij kunt je het beste contact opnemen met het verhuurbedrijf van de zonnepanelen.
Zijn er verschillende typen zonnepanelen? En welke moet ik dan nemen?
Ja, er zijn wel degelijk verschillende zonnepanelen. De verschillende typen hebben niet alleen een uiterlijk verschil, maar verschillen ook in de opbrengstverwachting. De twee bekendste soorten panelen zijn de blauwe (polykristallijne) en de zwarte (monokristallijne) zonnepanelen. In de meeste gevallen leveren de zwarte monokristallijne panelen het meeste rendement. De monokristallijne presteren namelijk het beste bij direct zonlicht, waar polykristallijne een beter rendement hebben bij indirect zonlicht. Ook ogen de zwarte panelen in de ogen van de meeste afnemers wat moderner. Wanneer je specifiek wilt kiezen voor een bepaald type zonnepaneel, neem dan contact op met de verhuurder.
Wat wordt er allemaal geregeld als ik zonnepanelen ga huren?
In de meeste gevallen wordt het hele totaalpakket, van A tot Z geregeld. Denk hierbij aan de installatie van de zonnepanelen en het zonnestroom systeem, maar ook de financiering, monitoring, onderhoud en de verzekering van de zonnepanelen. Zo weet je precies waar je aan toe bent bij het afsluiten van een contract. Heb je toch nog vragen, dan raden wij je aan contact op te nemen met het desbetreffende verhuurbedrijf.
Kan ik zonnepanelen huren als ik een huurwoning heb?
Of je zonnepanelen mag plaatsen op de woning die je huurt, hangt af van de verhuurder van de woning. Aangezien de verhurende partij de eigenaar is van de woning zal de plaatsing van zonnepanelen altijd in overleg moeten. In het overleg moet er onder andere besproken worden wie het eigenaarschap van de zonnepanelen op zich neemt. Ook de verrekening van de kosten en baten moeten worden besproken. Uiteindelijk is de eigenaar van de woning, in dit geval de verhurende partij, beslissend over het wel of niet plaatsen van zonnepanelen.

Levering en installatie

Hoe worden de zonnepanelen geplaatst?
De zonnepanelen kunnen op verschillende manier bevestigd worden. Op een schuin dak zitten de zonnepanelen vaak bevestigd met dakhaken aan de panlatten van de dakconstructie. Op een plat dak worden de panelen op een frame vastgezet en onder een ideale hoek geplaatst zodat ze het meeste stroom opwekken. Het frame wordt vervolgens verzwaard zodat de zonnepanelen goed vast liggen.
Kan ik zonnepanelen laten plaatsen op een dakkapel?
Of je zonnepanelen kan plaatsen op een dakkapel is afhankelijk van de constructie van de dakkapel, in de meeste gevallen is het niet mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op een dakkapel. Alleen bij uitzonderlijke gevallen is het wel mogelijk, echter is dat geheel afhankelijk van de constructie, bedekking en de hellingshoek van de dakkapel. Als je zeker wilt weten of er zonnepanelen geplaatst kunnen worden op de dakkapel, dan raden wij jou aan om jouw dakkapel te laten checken door een expert van het verhuurbedrijf.
Ik heb mijn woning verkocht, wat gebeurt er nu met de zonnepanelen?
In de meeste gevallen kan het huurcontract overgedragen worden aan de nieuwe bewoners. Wanneer de nieuwe bewoners de zonnepanelen niet willen overnemen, kan je ervoor kiezen om de zonnepanelen mee te nemen naar je nieuwe huis of de zonnepanelen terug te geven aan de verhurende partij. De laatste twee opties brengen vaak kosten met zich mee, onder andere voor de-installatie van de panelen. Hoeveel kosten het proces met zich meebrengt is afhankelijk van de situatie, wanneer je meer wilt weten over de kosten, raden wij je aan om contact op te nemen met de verhuurder.

Gebruik

Wat als ik meer energie opwek dan dat ik verbruik?
Als je meer energie opwekt dan dat je gebruikt dan zal je de energie terugleveren aan het elektriciteitsnet, hier krijg je van de energieleverancier een (kleine) vergoeding voor. Voor teruggeleverde stroom krijg je dus een vergoeding, echter is dit vele malen lager dan de gemiddelde prijs voor een kilowatt aan stroom. Als je het meeste rendement wilt halen uit de zonnepanelen, dan raden wij je aan om niet meer zonnepanelen te plaatsen dan dat je aan stroom gaat gebruiken. Hierover kan de verhurende partij jou in ondersteunen.
Hoe kan ik de effectiviteit van mijn zonnepanelen meten?
Via de meegeleverde omvormer wordt alle opgewekte stroom gemeten. De verhuurder kan deze data inzien en op basis van andere klanten inzien of jou zonnepanelen goed presteren. De effectiviteit wil je natuurlijk zo hoog mogelijk hebben.
Mijn huurcontract loopt af, wat nu?
Wanneer het huurcontract van de zonnepanelen afloopt kun je het complete geleverde pakket overnemen voor een marktconforme prijs. Dit is voor de zonnepanelen zelf vaak € 50 per paneel. Wanneer je de zonnepanelen wilt laten verwijderen dan kan je dit uiteraard laten doen door de verhurende partij. Hier brengt het bedrijf vaak wel de-installatiekosten voor in rekening.